katatarasata.com

 

 

කොස් ගැට අචිචාරැ

- මල්මි සුරිය ආරච්චි විසිණි.



කොස් ගැට අචිචාරැ හදන ආකාරය... 
හොදින් පැසුනු කොස් ගැටයක් කටු පිටින්ම කැබලි වලට කපලා ගොරකා ,ලුනු දාලා තමිබන්න(සාමානය ගානට)
රතු ලුනු,අවු මිරිස්(අවු මිරිස් දෙකට ප න්න)
තැමිබු කොස් ගැට කැබලි,එහි කටු ඉවත් කර කුඩා කැබලි වලට කපා ගන්න.
මුලින්ම කොස් ගැට කැබලි තෙමිපරාදු කළ යුතුය. එ සඳහා ලූනූ,සුදු ලූනූ,කරපිංචා,රමිපේ,කුරැඳු තෙලට දා බැද,එයට කලින් කපන ලද කොස් ගැට දා තෙමිපරාදු කර ගන්න(එසේ තෙමිපරාදු කිරිමෙන් පිලුනු වීම වලකා ගත හැකිය)
අනෙක් සියල්ලද එසේ මදක් තෙලෙ දවටා ගන්න..
මැටි වලඳක් ලිප තබා එයට විනාකිරි දා එයට විනාකිරෙන් අඹරා ගත් අබ ද ,කහ,ලුනු,ගමිමිරිස්, අවශය පදමට දා කොස් ගැට ද එකතු කර, විනාකිරෙන් තමිබාගන්න.. අවසානයේ ලිපන් බා එය නිවුනු පසු රෙදි කඩකින් වසා දිනක්,හෝ දෙකක් තබා කෑමට ගන්න.. මම රස වැඩි කර ගන්න සුප් කැට කැබැල්ලක්ද එකතු කළා...

මල්මි සුරිය ආරච්චි ගේ වෙනත් කෑම වට්ටෝරු


කොස් ගැට අචිචාරැ
මල්මි සුරිය ආරච්චි
දැන්වීම්
නවතම කෑම වට්ටෝරු
ජනප්‍රිය කෑම වට්ටෝරු
එළවළු චොප්සි
By Indunee Welivita
Views - 6592
කිරිපිටි පුඩිං
By Shiki Ranasinghe
Views - 6111
මාරි බිස්කට් පුඩිම
By Ruwanthika Madushani
Views - 4653
පැනි රොටී
By Chathurani Priyangika
Views - 4477
තන්දූරි කහබත්
By Dilini Madushika
Views - 4462
Copyright © 2017 Katatarasata.lk and Katatarasata.com All rights Reserved.
Copyrights protected: All the content on this website is copyright protected and can be reproduced only by giving due courtesy to 'katatarasata'