katatarasata.com

 

 

තක්කාලි සෝස් - Tomato Sauce

- සීතා පොන්නම්පෙරුම විසිණි.



තක්කාලි සෝස් (Tomato Sauce) ප්‍රමිතියට හදමු.

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය ;

තක්කාලි පල්ප් 400g
සීනි 60g
මිරිස් කුඩු 4g
විනාකිරි 40ml
ඉගුරු 6g
සුදු ලූනු 6g
ලුණු 4g
කරදමුංගු 2g
කරාබුනැටි 1g
කුරුදු පොතු 2g
කෝන්ෆ්ලා තේහැදි 1 (1.2g)

සාදන ක්‍රමය :

මේ සදහා හොදින් පැසුනු මස් තක්කාලි වඩාත් සුදුසුයි . තැලුනු , බෙරි උන ඒවා භාවිතා කරන්න එපා .
තක්කාලි නටන උනුවතුරෙ විනාඩි 5 ක් තබා පොතු හැර පෙරනයක ආධාරයෙන් ඇට නොසිටින්න මත් ගාමින් පල්පය පෙරා ගන්න. ( පල්පය 400g එන ප්‍රමානයට තක්කාලි ගන්න)

කුලුබඩු විනාකිරෙන් අඹරා , පිරිසිදු සුදු රෙදි කඩක පොට්ටනියක් බැද ගන්න.

සීනි, කෝන්ෆ්ලා සමග මිශ්‍ර කර , තක්කාලි පල්පයට දමා මද ගින්නෙ රත් කරන්න.

හුමාලය එන අවස්ථාවේ කුලුබඩු පොට්ටනිය දමා ඉතිරි විනාකිරිත් සීනි හා ලුනු දමන්න. 

උකුවනතුරු රත්කර ලිපෙන් බා උනුවෙන්ම ජීවානුහරනය කල බෝතල් වල දමා සීල් කරන්න.

ස්වයං රැකියා වට සුදුසුයි . මෙය මාස 6 ක් පමන කල් තියා ගන්න පුලුවනි.

අවුරුද්දක් පමන කල් තියා ගැනීමට නම් සෝඩියම් බෙන්සොඑට්(Sodium Benzoate) 200mg
(යෝගට් හැන්දෙන් 1/5) කිලෝ ග්‍රැම් 1 කට යොදන්න.

සැයු:
භාවිතා කරන සියලුම බදුන් සුදු යකඩ(Stainless Steal ) විය යුතුයි.

සීතා පොන්නම්පෙරුම ගේ වෙනත් කෑම වට්ටෝරු


සීනි මුරුක්කු
සීතා පොන්නම්පෙරුම

අලි පේර ස්මූති
සීතා පොන්නම්පෙරුම

පපායා ස්මැක්
සීතා පොන්නම්පෙරුම

මැංගෝ නෙක්ටා
සීතා පොන්නම්පෙරුම
අනුග්‍රහය - Sponsors
නවතම කෑම වට්ටෝරු
කජු හා ප්ලම්ස් මිශ්‍ර හාල්පිටි බිස්කට්
By Hiru Lahiru
Views - 645
රෝස්ට් පාන්
By Manel Fernando
Views - 689
සෝඩා බ්‍රෙඩ්
By Uresha Uresha
Views - 487
පාන්
By Priyanthi Tissera
Views - 569
පාන්
By Hasintha Madushan
Views - 504
ජනප්‍රිය කෑම වට්ටෝරු
මාරි බිස්කට් පුඩිම
By Ruwanthika Madushani
Views - 20322
පෑන් කේක්
By Indunee Welivita
Views - 18851
කිරිපිටි පුඩිං
By Shiki Ranasinghe
Views - 17258
එළවළු චොප්සි
By Indunee Welivita
Views - 16552
පැනි රොටී
By Chathurani Priyangika
Views - 12545
Copyright © 2016 - 2021 Katatarasata.lk and Katatarasata.com All rights Reserved.
Copyrights protected: All the content on this website is copyright protected and can be reproduced only by giving due courtesy to 'katatarasata'