katatarasata.com

 

 

අමු පහේ කුඩු - Curry Powder

- කාංචනා ජයසේකර විසිණි.



~ අමු පහේ කුඩු ~

මේක ඉවුම් පිහුම් පොතකින් හමු උන ඉතාමත් රසවත් අමු පහේ වට්ටෝරුවක් ..කාලයක් තිස්සේ මම අමු පහේ හදා ගන්නෙ මේ විදියට ..ඒ නිසාමයි හදා ගන්න විදිය ඔයාලටත් කියලා දෙන්න හිතුවෙ. 

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය :-

* කොත්තමල්ලි 250 g
* සූදුරු 150 g
* මාදුරු 100 g
* අඟල් දෙකහමාරක් දිග කුරුඳු පොතු කැබැල්ලක් ( පොඩිවට කඩා ගන්න )
* කොල පාට කරඳමුංගු ඇට 20
* කරාඹුනැටි 12
* කරපිංචා කොල කෝප්ප කාලක් 
* අඟලක රම්පෙ කෑලි 4
* උළු හාල් ඇට කෝප්ප කාලක් 
* ගම්මිරිස් ඇට කෝප්ප කාලක් 
* සුදු කැකුළු හාල් කෝප්ප බාගයක් 
* තෝර පරිප්පු මේස හැඳි 2
* වියලි මිරිස් කරල් 8
* අබ ඇට තේ හැඳි 2
* අඟලක සේර බඩයක්

සාදන ක්‍රමය :-

* කොත්තමල්ලි , සූදුරු , මාදුරු , අබ, ගම්මිරිස් ,උළු හාල් යන කුළුබඩු සියල්ල හොඳින් ගරා සෝදා දවසක්ම තද අව්වේ වේලා ගන්න .

* දැන් මේ වේලුනු කුළුබඩු ටික ලොකු වට්ටියකට දමා, එයටම ඉතිරි අනෙක් සියළුම දේත් දමා හොඳින් තුනී කර නැවතත් දවසක්ම තද අව්වේ වේලා ගන්න .

* ලොකු කට පළල් බාජනයක් ගෙන , දැන් මේ සියළුම දේ ඒකට දමන්න . විනාඩි දහයක් පමණ මෙහි ඇති අමතර තෙතමනය ඉවත් වන සේ මද ගින්දරේ නොකඩවා හැඳි ගාමින් බැද ගන්න .

* කුළුබඩුවලින් සුවඳ යන්තම් එන විට වහාම ලිපෙන් ඉවතට ගන්න . ඉක්මනින් වෙනත් බඳුනකට මාරු කරන්න .

* හොඳින් නිවෙන්නට හැර ග්‍රයින්ඩරයක දමා කුඩු කර ගන්න .

 

කාංචනා ජයසේකර ගේ වෙනත් කෑම වට්ටෝරු


තායි සී ෆුඩ් රයිස්
කාංචනා ජයසේකර

මක්ලූබා රයිස්
කාංචනා ජයසේකර

ඩාල් රයිස්
කාංචනා ජයසේකර

කහ බත්
කාංචනා ජයසේකර
අනුග්‍රහය - Sponsors
ජනප්‍රිය කෑම වට්ටෝරු
මාරි බිස්කට් පුඩිම
By Ruwanthika Madushani
Views - 17582
කිරිපිටි පුඩිං
By Shiki Ranasinghe
Views - 15144
පෑන් කේක්
By Indunee Welivita
Views - 14696
එළවළු චොප්සි
By Indunee Welivita
Views - 14231
පැනි රොටී
By Chathurani Priyangika
Views - 10875
Copyright © 2016 - 2020 Katatarasata.lk and Katatarasata.com All rights Reserved.
Copyrights protected: All the content on this website is copyright protected and can be reproduced only by giving due courtesy to 'katatarasata'