katatarasata.com

 

 

චිකන් කරිය - Chicken curry

- ධනාෂා තරනි විසිණි.



අවශ්‍ය ද්‍රවය:-
කැමති ප්‍රමාණයට කපාගත් කුකුල් මස්
පොඩියට කපාගත් ඉගුරැ, සුදුළූනු
කපාගත් ළූනු
සියඹලයුෂ ස්වල්පයක්
රම්ප, කරපිංචා, සේර, කුරැදු, එන්සාල්
කපාගත් අමු මිරිස්
අබ ස්වල්පයක්
ලුනු, මිරිස් කුඩු, කහ කුඩු, ගම්මිරිස් කුඩු, අමු තුනපහ කුඩු, බැදපු තුනපහ කුඩු
තෙල් ස්වල්පයක්
(මෙහි ප්‍රමාණයන් සදහන් කරන්නෙ නෑ. තමන්ගෙ රස, සැර සහ පාට අනුව ප්‍රමාණයන් ගන්න)

අබ, තෙල්, සියඹලා යුෂ ඇරෙන්න අනිත් සියල්ල මස් එකට දමන්න

හොදින් පහේ සියල්ල මස් සමග කලවම් කර ගන්න

බාජනයක් ලිපේ තබා තෙල් ස්වල්පයක් දමන්න

තෙල් ටික රත් වන විට එයට අබ එක් කරන්න

අබ රත් වූ විට කලවම් කරගත් මස් එක් කරන්න

හොදින් මස් කෑලිවල තෙල් ගෑවෙන් පරිදි කලවම් කරගන්න

බාජනය වසා තෙලෙන් මස් ටික වේලාවක් තැම්බෙන්න දෙන්න

ටික වේලාවක් තැම්බුන මස් වලට සියඹලා ඉස්ම දමා හොදින් කලවම් කර ටික වේලාවක් තබන්න

එසේ ටික වේලාවක් තැබූ මස් වලට වතුර ස්වල්පයක් දමා පියන ඇර මදගින්නේ හොදි අවශ්‍ය ප්‍රමාණයට එන තුරැ උයා ගන්න.

මද ගින්නේ වැඩි වේලාවක් හිමීට උයා ගැනීමෙන් මේ ආකාරයේ කලු පැහැති මෙලෙක් මස් ව්‍යංජනයක් ලබාගන්න පුළුවන් (තව තමන් දාන කුළුබඩු වල ප්‍රමිතියත් දාන ප්‍රමාණත් බලපානවා)

 

ධනාෂා තරනි ගේ වෙනත් කෑම වට්ටෝරු


රුලන් තෝස
ධනාෂා තරනි

මනි පිට්ටු
ධනාෂා තරනි

බණ්ඩක්කා සමග චිකන්
ධනාෂා තරනි

ආලූ..චන්න මසාලා
ධනාෂා තරනි
අනුග්‍රහය - Sponsors
නවතම කෑම වට්ටෝරු
චොකලට් ගනාශ්
By Niranjala Fernando
Views - 1
බටර් ක්‍රීම්
By Niranjala Fernando
Views - 4
බටර් අයිසින්
By Niranjala Fernando
Views - 3
වෙඩින් කේක්
By Niranjala Fernando
Views - 2
ස්ට්‍රෝබෙරි මූස් කේක්
By Niranjala Fernando
Views - 2
ජනප්‍රිය කෑම වට්ටෝරු
මාරි බිස්කට් පුඩිම
By Ruwanthika Madushani
Views - 18368
කිරිපිටි පුඩිං
By Shiki Ranasinghe
Views - 15693
පෑන් කේක්
By Indunee Welivita
Views - 15594
එළවළු චොප්සි
By Indunee Welivita
Views - 14859
පැනි රොටී
By Chathurani Priyangika
Views - 11285
Copyright © 2016 - 2021 Katatarasata.lk and Katatarasata.com All rights Reserved.
Copyrights protected: All the content on this website is copyright protected and can be reproduced only by giving due courtesy to 'katatarasata'