katatarasata.com

 

 

පෝක් කරිය - Pork Curry

- නෙරන්ජලා ප්‍ර‍නාන්දු විසිණි.



පෝක් කරිය ( මගේ ක්‍රමයට ඌරුමස් ව්‍යාංජනය )..

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය -

ඌරුමස් - කුඩාවට කෑලි කපා

මිරිස් තුනපහ මිශ්‍රණය ( රෙසිපි ලින්ක් එක පහතින් දාන්නම් )

අමු තුනපහ

කහ කුඩු

ගම්මිරිස් කුඩු

රතුළූනු වැඩිපුර

සුදුළූණු - අඹරා හෝ චොප්කර

ඉගුරු ස්වල්පයක් - චොප්කර

අමුමිරිස්

රම්පා

කරපිංචා

තක්කාලි

ගොරකා කෑල්ලක් විතර

ලුණු

කුරුදු කෑල්ලක්

සාදන ක්‍රමය -

1. මුලින්ම ඌරුමස් කෑලි ඇතිලියකට දමා එයට රතුළූනු , සුදුළූණු , ඉගුරු , අමුමිරිස් , රම්පා , කරපිංචා , තක්කාලි ටිකක් , අවශ්‍ය පමණට ගොරකා, කුරුදු , කහ ස්වල්පයක්, ගම්මිරිස් කුඩු ටිකක්, ලුණු දමාගන්න.

2. දැන් මිරිස් , තුනපහ කලුපාටට හොදින් බැදගන්න. කර නොවෙන්න බැදගන්න.

3. දැන් මිරිස් තුනපහ මිශ්‍රණය මස් එකට මිශ්‍රකර ගන්න.

4. තැම්බෙන්න අවශ්‍ය ප්‍රමාණයට වැඩිපුර වතුර එක්කර මද ගින්දරේ පැය දෙකක් පමණ පිසගන්න. මෙසේ පිසෙන විට ගෙටම සුවද එනවා.

පහුවෙනිදා ආහාරයට ගන්නවානම් හොද්ද තියෙන්න ඕනා ටිකක් පැය දෙකකට පසුවත් . පහුවෙනිදා නැවත ලිපේ තබා උකු ගතියට පිසගන්න.

එදාම ආහාරයට ගන්නවා නම් හොද්ද උකුවට එනතුරුම පිසගන්න.

* ඌරුමස් ව්‍යාංජනයක් රසවත් වෙන්න අනිවාර්යයෙන්ම මස්වල තෙලෙන්ම මස් ටික පිසෙන්නට අවශ්‍යයි.

* අනිවාර්යයෙන්ම මේ ව්‍යාංජනය පැය දෙකකට වඩා මද ගින්නේ පිසීමේන් ගොඩාක් රසවත්ව සකසාගන්න පුළුවන්..

* මමනම් රෑ හදලා ෆ්‍රිජ් එකට දානවා. කැමති නම් එළියෙ වුනත් තියන්න පුළුවන්.

නෙරන්ජලා ප්‍ර‍නාන්දු ගේ වෙනත් කෑම වට්ටෝරු


තල් මිශ්‍ර රුලන් අලුවා
නෙරන්ජලා ප්‍ර‍නාන්දු

තල් කැවුම්
නෙරන්ජලා ප්‍ර‍නාන්දු

තල් කිරිපැණි
නෙරන්ජලා ප්‍ර‍නාන්දු

තල් කිරි
නෙරන්ජලා ප්‍ර‍නාන්දු
අනුග්‍රහය - Sponsors
නවතම කෑම වට්ටෝරු
රෝස්ට් පාන්
By Manel Fernando
Views - 40
සෝඩා බ්‍රෙඩ්
By Uresha Uresha
Views - 27
පාන්
By Priyanthi Tissera
Views - 27
පාන්
By Hasintha Madushan
Views - 25
හාල්මැස්සන් කොච්චි තෙම්පරාදු බත
By Janisha Bamunuarachchi
Views - 52
ජනප්‍රිය කෑම වට්ටෝරු
මාරි බිස්කට් පුඩිම
By Ruwanthika Madushani
Views - 18760
පෑන් කේක්
By Indunee Welivita
Views - 16055
කිරිපිටි පුඩිං
By Shiki Ranasinghe
Views - 16020
එළවළු චොප්සි
By Indunee Welivita
Views - 15277
පැනි රොටී
By Chathurani Priyangika
Views - 11526
Copyright © 2016 - 2021 Katatarasata.lk and Katatarasata.com All rights Reserved.
Copyrights protected: All the content on this website is copyright protected and can be reproduced only by giving due courtesy to 'katatarasata'