katatarasata.com

 

 

කොල්ලු ආනම

- නෙරන්ජලා ප්‍ර‍නාන්දු විසිණි.



 

*** කොල්ලු ආනම ***

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය -

කොල්ලු අවශ්‍ය ප්‍රමාණයට ( 150g 3 දෙනෙකුට ඇති )
තක්කාලි ( වැලිමඩ පැත්තෙ නම් කට්ටිය දාන්නෙ රට බටු නමින් එයාලා හදුන්වන චෙරි තක්කාලි )
රතු ළූනු 
රම්පා 
කරපිංචා 
සුදු ළූනු 
කුරුදු කෑල්ලක් 
මිරිස් කුඩු ටිකක් (ගොඩක් සැරට දාන්න එපා)
කහ කුඩු 
අමු තුනපහ
ලුණු 

තෙල් ටිකක් 
අබ ඇට ටිකක් 

සාදන ක්‍රමය -

1. කොල්ලු හොදින් ගරා සෝදා වේලා ගන්න.
2. පිරිසිදු කල කොල්ලු ටික කබලෙ රන්වන් පාට වනතුරු බැදගන්න.
3. එය පියලි වෙන්න පොඩ්ඩක් කොටා පොලා පොතු ඉවත්කර ගන්න.
4. නැවත එය කුඩාවට කෑලි ගතියක් හා කුඩු තිබෙන ලෙස කොටා ගන්න. 
5. භාජනයකට එය දමා එයට වතුර ටිකක් වැඩිපුර දමා ( කොල්ලු වල මට්ටමට වඩා ස්වල්පයක් උඩට ) අනෙක් කලමනාද රස අනුව දමා ( තෙල් හා අබ හැර ) ලිප තබා පිසගන්න.
මෙහිදී කොල්ලු මිශ්‍රණය සැරින් සැරේ හොදින් හැදිගාමින් පිසගන්න. නැත්නම් අඩිය අල්ලන්න බලනවා ඉක්මනටම
6. කොල්ලු තැම්බී දියර ගතිය ගොඩක් අඩු වූ විට වෙනමම තෙල් ටිකක් රත්කර අබ පුපුරුවා කොල්ලු මිශ්‍රණය එයට මිශ්‍රකර තෙම්පරාදුවක් කර ගන්න.
7. ටික වේලාවක් පිසෙන්නට හැර හොදි ගතිය ස්වල්පයක් තියෙනවිට ලිපෙන් ඉවත්කර ගන්න.
කොල්ලු පිසගත් පසු නිවෙන විට හොදි ගතිය අඩු වෙනවා උකු ගතියක් ගන්නවා 

ඔන්න ඔය විදියට තමා කොල්ලු ආනම හදා ගන්නෙ. සමහර අය වතුර වෙනුවට කිරි යොදාගෙනත් හදනවා.

මඤ්ඤොක්කා කොළ මැල්ලුම එක්ක කොල්ලු ආනම නම් වරදින්නෙ නෑ වැලිමඩ පැත්තෙ.

නෙරන්ජලා ප්‍ර‍නාන්දු ගේ වෙනත් කෑම වට්ටෝරු


චිකන් ස්පයිසි බිරියානි
නෙරන්ජලා ප්‍ර‍නාන්දු

අඹ ස්මූති
නෙරන්ජලා ප්‍ර‍නාන්දු

අඹ මිල්ක්ශේක්
නෙරන්ජලා ප්‍ර‍නාන්දු

රෙන්ච් බ්‍රෙඩ් ( ප්‍රංශ පාන් )
නෙරන්ජලා ප්‍ර‍නාන්දු
දැන්වීම්
නවතම කෑම වට්ටෝරු
දියබත්/දිය බත්
By Hiru Sandu
Views - 1517
දියබත්
By Ishara Sajani Kavinga
Views - 552
පාන් / පීසා මෝලිය
By Dulga Perera
Views - 903
චිකන් ස්පයිසි බිරියානි
By Niranjala Fernando
Views - 1557
අමු පහේ කුඩු
By Kanchana Jayasekara
Views - 1290
ජනප්‍රිය කෑම වට්ටෝරු
මාරි බිස්කට් පුඩිම
By Ruwanthika Madushani
Views - 9523
එළවළු චොප්සි
By Indunee Welivita
Views - 9520
කිරිපිටි පුඩිං
By Shiki Ranasinghe
Views - 9233
පැනි රොටී
By Chathurani Priyangika
Views - 6593
තන්දූරි කහබත්
By Dilini Madushika
Views - 6561
Copyright © 2019 Katatarasata.lk and Katatarasata.com All rights Reserved.
Copyrights protected: All the content on this website is copyright protected and can be reproduced only by giving due courtesy to 'katatarasata'