katatarasata.com

 

 

කුකුල් මස් ඩෙවල්

- ගයාන් එරන්දක විසිණි.



අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය

කටු රහිත කුකුල් මස් 500ග්‍රෑම්
බැදගැනීමට තෙල්
චොප් කරගත් සුදුළූනු , ඉගුරු , ලූනූ
සේර කැබැල්ලක් ( අවශ්‍යම නැත )
ලූනූ ගෙඩියක්
මාළුමිරිස් කරල් 4ක්
ලීක්ස් 1ක්
තක්කාලි ගෙඩියක්
ලුනු , ගම්මිරිස් 
මිරිස් කුඩු තේ හැන්දක්
කෑලි මිරිස් කුඩු තේ හැන්දක්
තක්කාලි සෝස් මේස හැදි 3ක්
සෝයා සෝස් මේස හැන්දක්
ඔයිස්ටර් සෝස් මේස හැන්දක්

සාදාගන්නා ආකරය

මුලින්ම කුකුල් මස් ටික කැබලි කර සෝදා වතුර බේරුන පසු එයට ලුනු කුඩු ස්වල්පයක්, ගම්මිරිස් කුඩු ස්වල්පයක් සහ මිරිස්කුඩු ස්වල්පයක් දමා පැය බාගයක් පමන මැරිනේට් කර.. ගැඹුරු තෙලේ හොදින් බැදගෙන එය පසෙකින් තබා ගන්න..

භාජනයකට තෙල් මේස හැදි 2ක් පමන දමා එය රත්වීගෙන එනවිට එයට සුදුළූනු, ඉගුරු, ලූනු, සේර ටික දමා රන්වන් පාට වන තෙක් බැදෙන්න හරින්න.. ඉන්පසු එයට මිරිස් කුඩු, කෑලි මිරිස් කුඩු සහ සීනි ස්වල්පයක් දමා කලවම් කරගන්න..

එම මිශ්‍රනයට බැද ගත් මස්, සෝස් වර්ග ටික සහ ලූනු ටිකද දමා හොදින් කලවම් කර ස්වල්ප වේලාවකින් ලීක්ස් සහ මාලු මිරිස්, තක්කාලි ටික එකතු කර හොදින් කලවම් කර රස පදමට ලුනුද එකතු කර ලිපෙන් බාගෙන.. පිලිගන්වන්න!!

ගයාන් එරන්දක ගේ වෙනත් කෑම වට්ටෝරු


කොත්තමල්ලි කොළ බත්
ගයාන් එරන්දක

චොප්සි රයිස්
ගයාන් එරන්දක

පඩ් ගපාඕ - තායි බැසිල් චිකන්
ගයාන් එරන්දක

ග්‍රිල්ඩ් එග්ෆ්ලාන්ට් චෝකා
ගයාන් එරන්දක
දැන්වීම්
නවතම කෑම වට්ටෝරු
අමු පහේ කුඩු
By Kanchana Jayasekara
Views - 158
සුදු ළූණු කළු කරිය
By Wishmi
Views - 136
බැදපු තුන පහ කුඩු
By Kanchana Jayasekara
Views - 149
බැදපු තුන පහ කුඩු
By Kanchana Jayasekara
Views - 84
චිකන් බිරියානී,
By Shashiya Shashi
Views - 295
ජනප්‍රිය කෑම වට්ටෝරු
එළවළු චොප්සි
By Indunee Welivita
Views - 6870
කිරිපිටි පුඩිං
By Shiki Ranasinghe
Views - 6327
මාරි බිස්කට් පුඩිම
By Ruwanthika Madushani
Views - 5056
පැනි රොටී
By Chathurani Priyangika
Views - 4619
තන්දූරි කහබත්
By Dilini Madushika
Views - 4600
Copyright © 2018 Katatarasata.lk and Katatarasata.com All rights Reserved.
Copyrights protected: All the content on this website is copyright protected and can be reproduced only by giving due courtesy to 'katatarasata'