katatarasata.com

 

 

නුටෙලා කප් කේක්

- කාංචනා ජයසේකර විසිණි.



නුටෙලා කප් කේක් 

පිටි 180g
බටර් 60g
සීනි 150g
එලවළු තෙල් 100ml (සන්ෆ්ලවර් ඔයිල් තමයි මම නම් ගත්තේ )
බිත්තර 2
බේකින් පවුඩර් තේ හැදි 2
නැවුම් කිරි මේස හැදි 4-5 ක්
යෝගට් මේස හැදි 3ක් පමණ 
ලුනු තේ හැදි 1/4
වැනිලා තේ හැදි 2
නුටෙලා අවශ්‍ය තරම් 

පොඩි බෝල් එකකට තෙල්, බිත්තර ,යෝගට් හා වැනිලා දමා හොදින් බීට් කර තබා ගන්න. පිටිවලට බේකින් පවුඩර් දමා පෙනේරයකින් හලා ගන්න . දැන් මෙසේ හලා ගත් පිටි ටික තවත් බෝල් එකකට දමා , එයටම සීනි හා ලුනුද දමා හොදින් මිශ්‍ර කර ගන්න. හොදින් මිශ්‍ර වූ පසුව එයට බටර් ටිකත් දමා , බටර් පිටිවල හොදින් මිශ්‍ර කරන්න . දැන් මුලින් සකස් කර ගත් බිත්තර යෝගට් මිශ්‍රණය මේ පිට බටර් සහිත බෝල් එකට දමා සෙමෙන් බීට් කරන්න . ඒ අතර කිරිද ටික ටික දමන්න. හොදින් මිශ්‍ර වන සේ බීට් කරන්න . දැන් කලින් සකස් කර ගත් කප් කේක් මෝල්ඩ්වලට සමානව කේක් බැටර් එක බෙදා දමන්න . නුටෙලා තැවරුමෙන් ටිකක් හැන්දකින් ගෙන කප් කේක් මැදට දමා, කුඩා බටර් පිහියකින් සෙමෙන් සෙමෙන් කරකවන්න . (නුටෙලා වැඩිපුර දා ගත්තාම රස වැඩියි ) මෙලෙසින් සකස් කර ගත් කප් කේක් , සෙන්ටිග්‍රේඩ් අංශක 180 උෂ්ණත්වයේ විනාඩි 25 - 30 ක් පමණ බේක් කර ගන්න . මම මේ ප්‍රමාණවලින් කප් කේක් 12ක් හදා ගත්තා . ඉතා රසවත් කප් කේක් වර්ගයක් ..ඔයාලාත් හදලා බලලා කියන්න්කො ..

කාංචනා ජයසේකර ගේ වෙනත් කෑම වට්ටෝරු


අමු පහේ කුඩු
කාංචනා ජයසේකර

බැදපු තුන පහ කුඩු
කාංචනා ජයසේකර

බැදපු තුන පහ කුඩු
කාංචනා ජයසේකර

නුටෙලා කප් කේක්
කාංචනා ජයසේකර
දැන්වීම්
නවතම කෑම වට්ටෝරු
ජනප්‍රිය කෑම වට්ටෝරු
එළවළු චොප්සි
By Indunee Welivita
Views - 7615
කිරිපිටි පුඩිං
By Shiki Ranasinghe
Views - 6964
මාරි බිස්කට් පුඩිම
By Ruwanthika Madushani
Views - 6140
තන්දූරි කහබත්
By Dilini Madushika
Views - 5141
පැනි රොටී
By Chathurani Priyangika
Views - 5116
Copyright © 2018 Katatarasata.lk and Katatarasata.com All rights Reserved.
Copyrights protected: All the content on this website is copyright protected and can be reproduced only by giving due courtesy to 'katatarasata'