katatarasata.com

 

 

එළවළු බත් - Vegetable Rice

- ස්ටෙලා හින්ඩ්ල් විසිණි.



එළවඵ බත්.

මේක frid rice වගේ පෙනුනට එහෙම නෙමෙයි fry කරලා නැතුව ස්භාවික එළවඵ රසය එන විදියට තමා හැදුවේ.

⚘කරපිංචා,කුරුඳු,එනසාල්,කරාබුනැටි,සූදුරු,කොත්තමල්ලි හරීම ටිකක් අරගෙන පෑන් එකේ ලාවට රත් කරලා කුඩු කරගන්න.

( සුප් කැට දානවා වෙනුවට තමා මේ කුඩු එක හැදුවේ තියෙනවනම් බුරියානි මසාලා එක වුණත් කමක් නෑ)

⚘කැමති එළවඵ කපා ගන්න.(මං ගත්තේ කැරට් ලීක්ස් බෝංචි)

⚘බත් එක වෙනදා විදියටම රයිස් කුකර් එකේ උයාගන්න ලුණුයි හදාගත්ත රසකාරකෙන් ටිකකුයි දාලා..

⚘කැරට් ටිකයි බෝංචියි රයිස් කුකර් එකේම ස්ටීම් කරගන්න.ගොඩක් තම්බන්න එපා.

⚘දැන් පෑන් එකකට තෙල් තේ හැන්දක් විතර දාලා තලාගත් සුදු ඵෑණු ,ඉඟුරු බැඳෙන්න දෙන්න.

⚘ලිප වහලා ඒකට ස්ටීම් කරගත්ත කැරට් බෝංචි එකතු කරලා ලීක්ස් ටික අමුවෙන් දාන්න.

⚘ඊළගට බත් ටික දාලා හෙමින් කලවම් කරගන්න.

😊තල හා ඌරු මස් එක

⚘මස් පොඩියට කපලා ලුණු,කඵ කුඩු,කහ,මිරිස් තුනපහ,ගම්මිරිස් තියෙයි නම් ගරම් මසාලා ටිකක් දාලා හොදට අතගාන්න.

⚘දැන් අනිත් කුඵබඩු වර්ගත් දාන්න.කරපිංචා,එනසාල් ?කරාබු නැටි එහෙම..ඇඹුලට මට දැම්මේ විනාකිරි ටිකක්

⚘මස් එක ගින්දර අඩු කරලා පියනෙන් වහලා මස් එකෙන් උනන වතුරෙන්ම ඉදෙන්න දෙන්න.මදි වුණොත් වතුර ටිකක් දාගන්න.

⚘අන්තිමට රෝස්ට් කරගත් තල ඇට ටිකක් දාන්න.

ස්ටෙලා හින්ඩ්ල් ගේ වෙනත් කෑම වට්ටෝරු


වම්බටු හා තක්කාලි බත්
ස්ටෙලා හින්ඩ්ල්

එළවළු බත්
ස්ටෙලා හින්ඩ්ල්

ලෙමන් රයිස්
ස්ටෙලා හින්ඩ්ල්

කැරට් හා ඔරේන්ජ් මික්ස් රයිස්
ස්ටෙලා හින්ඩ්ල්
අනුග්‍රහය - Sponsors
නවතම කෑම වට්ටෝරු
කජු හා ප්ලම්ස් මිශ්‍ර හාල්පිටි බිස්කට්
By Hiru Lahiru
Views - 374
රෝස්ට් පාන්
By Manel Fernando
Views - 402
සෝඩා බ්‍රෙඩ්
By Uresha Uresha
Views - 299
පාන්
By Priyanthi Tissera
Views - 330
පාන්
By Hasintha Madushan
Views - 300
ජනප්‍රිය කෑම වට්ටෝරු
මාරි බිස්කට් පුඩිම
By Ruwanthika Madushani
Views - 19739
පෑන් කේක්
By Indunee Welivita
Views - 17695
කිරිපිටි පුඩිං
By Shiki Ranasinghe
Views - 16817
එළවළු චොප්සි
By Indunee Welivita
Views - 15969
පැනි රොටී
By Chathurani Priyangika
Views - 12120
Copyright © 2016 - 2021 Katatarasata.lk and Katatarasata.com All rights Reserved.
Copyrights protected: All the content on this website is copyright protected and can be reproduced only by giving due courtesy to 'katatarasata'